وبلاگ - آخرین اخبار

 بسم الله الرحمن الرحیم

پیش نیاز ها:

آموزش سطح ۱ نرم افزار حسابداری فروشگاهی، شرکتی اسکناس

فهرست مطالب

فصل اول: ثبت و معرفی چند انبار در نرم افزار حسابداری اسکناس

فصل دوم: تعیین موجودی اولیه اجناس در انبار ها

فصل سوم: ثبت فاکتور خرید و فروش با تعیین انبار

فصل چهارم: حواله انبار (انتقال جنس از یک انبار به انبار دیگر)

فصل اول: ثبت و معرفی چند انبار در نرم افزار حسابداری اسکناس

در صورتی که در کسب و کار یا فروشگاه خود بیش از یک انبار دارید قبل از هر چیز باید انبارهای خود را در نرم افزار تعریف کنید.

توجه کنید که تعریف انبار ها حتما باید قبل از ثبت موجودی اجناس باشد.

برای تعریف انبار وارد آیتم ۷۲ منوی اصلی شوید:

Title: اطلاعات اولیه - معرفی انبار

تا پنجره “معرفی انبار” باز شود:

Title: اطلاعات اولیه - معرفی انبار

به طور پیش فرض یک انبار به نام “اصلی” در نرم افزار تعریف شده است و در صورتی که فقط یک انبار داریم نیازی به تعریف انبار نیست.

برای تعریف انبار جدید کافی است نام انبار را وارد کرده و بر روی “افزودن انبار” کلیک کنید تا انبار جدید به لیست انبار ها اضافه شود.

برای ویرایش نام انبار، انبار مورد نظر را از لیست انتخاب کرده، نام جدید را وارد کرده و در نهایت بر روی “ویرایش انبار” کلیک کنید.

همچنین برای حذف یک انبار ابتدا انبار را از لیست انتخاب کرده و سپس بر روی “حذف انبار: کلیک کنید.

ضمنا شما می توانید برای هر یک از انبار های خود کد مرتب سازی مشخص نمایید و همانطور که می دانید این کد در ترتیب قرارگیری انبار ها پشت سر هم تاثیر دارد و انباری که کد مرتب سازی آن کمتر باشد باشد هنگام انتخاب انبار در بالای لیست انبار ها قرار می گیرد.

نکته ۱: هر انباری که حذف شود اجناس موجود در آن به طور خودکار به انبار اصلی انتقال پیدا خواهند کرد.

نکته ۲: امکان حذف انبار اصلی وجود ندارد ولی در صورت تمایل می توان نام آن را ویرایش کرد.

حال فرض کنید ما یک فروشگاه داریم که مقداری از کالا ها داخل فروشگاه و مقدار زیاد دیگری از کالاها در انباری منزل قرار دارند. در این صورت در واقع ما دو انبار داریم یکی به نام “انبار فروشگاه” و دیگری به نام “انبار منزل” در نتیجه نام انبار اصلی را به “فروشگاه” تغییر داده و انباری به نام “منزل” اضافه می کنیم:

Title: تعریف چندین انبار در نرم افزار حسابداری اسکناس

در تصویر بالا ما دو انبار یکی به نام “فروشگاه” و دیگری به نام “منزل” در نرم افزار حسابداری اسکناس تعریف کردیم.  از این پس هر زمان بخواهیم فاکتور خرید، فروش یا مرجوعی ثبت کنیم علاوه بر انتخاب جنس حتما باید انبار مورد نظر را نیز انتخاب کنیم تا موجودی آن انبار کم یا زیاد شود.

فصل دوم: تعیین موجودی اولیه اجناس در انبار ها

برای تعیین موجودی کنونی اجناس در انبار ها ابتدا باید اجناس مورد کارکرد را در نرم افزار تعریف کنید. نحوه معرفی اجناس در نرم افزار حسابداری و مدیریت مالی اسکناس در آموزش سطح ۱ به طور کامل بیان شده است.

همانطور که می دانید در قسمت “معرفی اجناس و خدمات” می توان علاوه بر تعیین قیمت خرید جنس، قیمت فروش جنس و … موجودی اولیه آن را نیز تعیین نمود:

Title: معرفی اجناس و خدمات در نرم افزار حسابداری اسکناس

هر موجودی در این قسمت وارد نمایید فقط در انبار اصلی تاثیر دارد و از این بخش نمی توان موجودی اجناس در انبار هایی غیر از انبار اصلی را وارد نمود. پس اگر چند انبار دارید بهتر است هنگام معرفی اجناس موجودی آنها را ثبت نکنید یا حداقل فقط موجودی انبار اصلی را ثبت کنید و موجودی انبار های دیگر را طبق آموزشی که اکنون خواهیم گفت ثبت نمایید.

برای ثبت موجودی صحیح اجناس در انبارها باید وارد بخش “انبارگردانی” شوید. برای این منظور کافی است وارد آیتم ۸۹۷ منوی اصلی شوید:

Title: امکانات - بیشتر - انبار گردانی

پس از انتخاب گزینه “انبار گردانی” پنجره زیر باز می شود:

Title: انتخاب انبار

در این پنجره انباری که می خواهید موجودی آن را وارد نمایید انتخاب کرده و سپس اینتر بزنید تا پنجره زیر باز شود:

Title: انبارگردانی در نرم افزار حسابداری اسکناس

در این پنجره می توانید موجودی اجناس را به تفکیک “گروه” مشاهده نمایید. همچنین در صورتی که تمایل دارید موجودی تمامی اجناس را به طور همزمان مشاهده نمایید کافی است در قسمت “جستجو” یک فضای خالی یا همان اسپیس (Space) تایپ کنید تا اجناس همه گروه ها در جدول “لیست اجناس” نمایش داده شوند:

Title: نرم افزار انبارگردانی اسکناس

در صورتی که تمایل دارید موجودی اجناس در انبار انتخابی را به تفکیک گروه ثبت کنید گروه دلخواه را انتخاب کنید تا اجناس همان گروه لیست شوند و اگر تمایل دارید موجودی تمامی اجناس را به یک باره وارد نمایید در قسمت جستجو فضای خالی تایپ نمایید.

دو ستون “موجودی انبار” و “موجودی جدید” هر دو موجودی کنونی اجناس در انبار انتخابی را نمایش می دهند با این تفاوت که “موجودی جدید” قابل ویرایش است و شما می توانید برای هر کالا موجودی مربوط به انبار انتخابی را وارد نمایید:

Title: ورود سریع موجودی اجناس در انبار ها

برای سرعت بیشتر وقتی موجودی یک جنس را وارد کنید و اینتر بزنید به طور خودکار جنس بعدی انتخاب شده و می توانید موجودی جنس جدید را وارد نمایید.

پس از وارد نمودن موجودی ها برای ثبت و ذخیره اطلاعات وارد شده بر روی “ثبت موجودی جدید” کلیک نمایید تا موجودی هایی که وارد کرده اید ذخیره گردند.

نکته مهم: اگر موجودی اجناس را گروه به گروه وارد می نمایید توجه کنید که حتما پس از وارد نمودن موجودی یک گروه بر روی “ثبت موجودی جدید” کلیک کرده سپس گروه بعدی را انتخاب کنید در غیر این صورت موجودی های وارد شده ثبت نمی شوند.

پس از وارد نمودن تعداد اجناس موجود در انبار انتخابی می توانید مانند تصویر زیر انبار را تغییر داده و موجودی اجناس انبار جدید را نیز به همین صورت وارد نمایید:

Title: تعیین سریع موجودی اجناس در انبار ها

فصل سوم: ثبت فاکتور خرید و فروش با تعیین انبار

همانطور که می دانید موجودی اجناس در انبار ها از طریق انبارگردانی فقط در شروع به کار نرم افزار کار خوبی است و بعد از آن درست نیست از این امکان دیگر استفاده شود بلکه برای کم یا زیاد کردن موجودی اجناس باید فاکتور فروش یا فاکتور خرید ثبت کرد تا علاوه بر تغییر موجودی انبار اطلاعات خرید و فروش و طرف حساب های خود را نیز ثبت کنیم.

نحوه ثبت فاکتور خرید و فاکتور فروش در صورتی که فقط یک انبار داشته باشید قبلا در آموزش آموزش سطح ۱ بیان شده است.

هنگامی که اقدام به ثبت فاکتور خرید یا فاکتور فروش می کنید اگر فقط یک انبار داشته باشید به طور خودکار انبار اصلی انتخاب شده است و امکان تغییر انبار وجود ندارد:

Title: ثبت فاکتور فروش بدون انتخاب انبار

اما در صورتی که بیش از یک انبار داشته باشید هنگام ثبت فاکتور فروش باید انباری که از آن جنس را فروخته برداشته اید را انتخاب کنید. همچنین هنگام ثبت فاکتور خرید باید انباری که قرار است جنس مورد نظر در آن قرار گیرد را انتخاب نمایید:

Title: ثبت فاکتور فروش با انتخاب انبار

فصل چهارم: حواله انبار (انتقال جنس از یک انبار به انبار دیگر)

گاهی اوقات ممکن است جنس یا اجناسی از یک انبار به انبار دیگر انتقال داده شوند. برای ثبت این انتقال درون نرم افزار حسابداری اسکناس، باید حواله انبار بزنید.

برای این منظور روی صفحه اصلی نرم افزار حسابداری اسکناس راست کلیک کرده و گزینه “حواله انبار (انتقال جنس از انباری به انبار دیگر)” را انتخاب نمایید و یا کلید ترکیبی “Alt+A” را بر روی کیبورد فشار دهید

Title: حواله انبار - Description: انتقال  کالا از یک انبار به انبار دیگر

پس از انتخاب گزینه “حواله انبار” و یا فشردن کلید ترکیبی “Alt+A” پنجره حواله انبار باز می گردد:

Title: حواله انبار - Description: انتقال جنس  از یک انبار به انبار دیگر

طبق تصویر بالا ما قصد ثبت انتقال کالا از انبار “منزل” به انبار “فروشگاه” را داریم.

برای تعیین جنس یا اجناس مورد انتقال بر روی “افزودن جنس” کلیک می کنیم تا پنجره انتخاب جنس باز شود:

Title: انتخاب جنس

در پنجره “انتخاب جنس” کالای مورد نظر را انتخاب کرده و بر روی “انتخاب جنس” کلیک کنید تا پنجره زیر باز گردد:

Title: تعداد اجناس

در این پنجره تعداد انتقال را مشخص نموده و اینتر کنید تا کالای مورد نظر به لیست اجناس مورد انتقال افزوده شود:

Title: حواله انبار - Description: انتقال اجناس  از یک انبار به انبار دیگر

در صورت تمایل می توانید دوباره بر روی “افزودن جنس” کلیک کرده و اجناس بیشتری را برای انتقال انتخاب کنید.

در پایان بر روی “انجام انتقال” کلیک کنید تا انتقال اجناس انتخاب از انبار “منزل” به انبار “فروشگاه” صورت پذیرد.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

گفتگو با ما در واتساپ