وبلاگ - آخرین اخبار

 بسم الله الرحمن الرحیم

پیش نیاز ها:

آموزش سطح ۱ نرم افزار حسابداری فروشگاهی، شرکتی اسکناس

فهرست مطالب

فصل اول: اهمیت گزارش سود و زیان در نرم افزار حسابداری

فصل دوم: چگونه گزارش سود و زیان صحیح و واقعی داشته باشیم

فصل سوم: گزارش سود و زیان کلی

فصل چهارم: گزارش ریز سود و زیان بر اساس ریز فروش

فصل پنجم: گزارش ریز سود و زیان فروش با کسر هزینه ها

فصل ششم: محاسبه سریع سود هنگام ثبت فاکتور فروش

فصل هفتم: گزارش آماری اجناس و سود حاصله از هر جنس

فصل هشتم: گزارش آماری مشتریان و سود حاصله از هر مشتری

فصل اول: اهمیت گزارش سود و زیان در نرم افزار حسابداری

یک نرم افزار حسابداری امکانات، گزارشات و خروجی های متعددی ارائه می دهد که یکی از آنها گزارش سود و زیان کسب و کار است.

هرچند نمی توان گفت نرم افزار حسابداری که گزارش سود و زیان ارائه ندهد بی ارزش است اما از آنجا که مهمترین مولفه هر کسب و کاری سود حاصله از کسب و کار است به جرات می توان گفت یکی از مهم ترین امکانات یک نرم افزار حسابداری ارائه گزارشات سود و زیان دقیق و بی نقص است. اما با این حال برخی از صاحبان کسب و کار (فروشگاه ها و شرکت ها) معمولا از این امکان مفید استفاده نمی کنند. البته نه به این معنی که تمایلی به دانستن سود دقیق خود نداشته باشند بلکه به دلیل اینکه رسیدن به یک گزارش سود و زیان دقیق کار مشکلی است از این گزارش صرف نظر می کنند.

توجه نکردن به گزارش سود و زیان ممکن است باعث ضرر های زیادی گردد زیرا در برخی مواقع ممکن است در کسب و کار ما همه چیز خوب به نظر برسد اما روز به روز کسب و کار ضرر دهد و ما متوجه نشویم و زمانی متوجه این ضرر ها شویم که دیگر خیلی دیر شده باشد.

فصل دوم: چگونه گزارش سود و زیان صحیح و واقعی داشته باشیم

یکی از بزرگترین چالش های استفاده از نرم افزار های حسابداری مشکل صحیح نبودن گزارشات از جمله گزارش سود و زیان است.

تقریبا همیشه علت واقعی نبودن گزارشات سود و زیان و دیگر گزارش ها عدم ورود صحیح اطلاعات در نرم افزار حسابداری است. امکان ندارد که همه چیز در نرم افزار حسابداری اسکناس به صورت صحیح وارد شده باشد اما گزارشات سود و زیان دقیق و صحیح نباشد. در برخی مواقع ممکن است شما فکر کنید تمام اطلاعات را صحیح وارد کرده اید اما در واقع اشتباهات زیادی در ثبت اطلاعات داشته باشید.

به زبان ساده رسیدن به یک گزارش صحیح و دقیق سود و زیان مستلزم صرف کردن وقت کافی در یادگیری نرم افزار حسابداری است.

این به این معنی نیست که شما تا به طور کامل نحوه ثبت اطلاعات در نرم افزار را یاد نگرفته اید نمی توانید گزارشات سود و زیان دقیقی داشته باشید بلکه منظور این است که فقط در این حد یاد گرفته باشید که تمامی مانده حساب های نرم افزار صحیح باشد.

به طور خلاصه اگر بخواهیم یک گزارش سود و زیان دقیق و صحیح داشته باشیم باید همه اطلاعات مالی که در کسب و کار ما رخ می دهد باید در نرم افزار ثبت گردد. یعنی تمامی فاکتور های خرید، فاکتور های فروش، هزینه های انجام شده (مانند هزینه اجاره، قبوض یا حتی صدقه)، تمامی ورود و خروج وجوه نقد به صندوق یا حساب های بانکی و… باید در نرم افزار ثبت گردند.

اگر موجودی صندوق ها، موجودی بانک ها، موجودی چک ها، موجودی اجناس و مانده حساب تمام مشتریان ما صحیح و بدون اختلاف باشد می توان تقریبا مطمئن شد که تمامی اطلاعات را درست وارد کرده ایم.

بهتر است برای ثبت صحیح اسناد و اطلاعات، ابتدا آموزش های موجود در نرم افزار را به طور دقیق و کامل مطالعه کرده و هر جا سوال یا ابهامی داشتید با بخش پشتیبانی نرم افزار تماس گرفته و ابهامات خود را رفع کنید.

فصل سوم: گزارش سود و زیان کلی

در نرم افزار حسابداری اسکناس این امکان فراهم گردیده است که در هر زمان دلخواه به سرعت بتوانید سود و زیان کلی کسب و کار در یک بازه زمانی خاص را مشاهده کنید.

برای این منظور کافی است وارد آیتم ۳۵۱ منوی اصلی شوید:

Title: ورود به گزارش سود و زیان کل در نرم افزار حسابداری اسکناس

سپس پنجره “انتخاب بازه تاریخی” باز می گردد که در آن باید مشخص کنید که تمایل دارید سود و زیان چه بازه زمانی را مشاهده نمایید:

Title: انتخاب بازه تاریخی

بعد از انتخاب تاریخ دلخواه، پنجره محاسبه سود و زیان باز می گردد:

Title: گزارش سود و زیان کل

روش محاسبه سود و زیان در این گزارش بدین صورت است که نرم افزار بررسی می کند که در ابتدای بازه تاریخی چقدر سرمایه داشتید و در انتهای بازه تاریخی چقدر سرمایه داشتید. سپس اختلاف سرمایه را محاسبه و به عنوان سود و زیان دقیق به ما نمایش می دهد.

گزارش سود و زیان کل به شرط ورود درست اطلاعات بسیار بی نقص و دقیق است ولی جزئیاتی از علت سود حاصله در اختیار ما قرار نمی دهد.

فصل چهارم: گزارش ریز سود و زیان بر اساس ریز فروش

براش مشاهده ریز فروش و سود هر فروش کافی است وارد آیتم ۳۵۲ منوی اصلی شوید:

Title: گزارش سود حاصله از فروش کالا یا خدمات

سپس مانند گزارش قبلی پنجره “انتخاب بازه تاریخی” باز می گردد که در آن باید مشخص کنید که تمایل دارید سود و زیان چه بازه زمانی را مشاهده نمایید:

Title: انتخاب تاریخ

بعد از انتخاب تاریخ دلخواه، پنجره “گزارش فروش و سود هر فروش” باز می گردد:

Title: گزارش فروش و سود هر فروش

همانطور که مشاهده می نمایید در این گزارش، لیست تک تک اقلام فروخته شده توسط شما نمایش داده شده و می توانید سود حاصله از هر کدام را مشاهده و بررسی کنید.

اگرچه این گزارش با جزئیات کامل و بی نقص است اما این گزارش در واقع سود ناخالص کسب و کار شما است و لیست هزینه ها و دیگر کسورات در آن لحاظ نشده است.

فصل پنجم: گزارش ریز سود و زیان فروش با کسر هزینه ها

برای مشاهده گزارش ریز فروش و سود هر فروش با کسر هزینه ها کافی است وارد آیتم ۳۵۳ منوی اصلی شوید:

Title: گزارش سود فروش با کسر هزینه ها
Title: گزارش سود خالص هر فاکتور با احتساب هزینه ها

همان گونه که در تصویر مشخص است این گزارش علاوه بر نمایش ریز فروش و سود هر قلم، ریز هزینه های کسب و کار را نیز نشان داده و از سود ناخالص کسر می کند تا سودی تقریبا خالص به ما ارائه دهد.

فصل ششم: محاسبه سریع سود هنگام ثبت فاکتور فروش

نحوه ثبت فاکتور در آموزش سطح ۱ به طور کامل بیان شده است:

Title: ثبت فاکتور فروش

اما نرم افزار حسابداری اسکناس این امکان را در اختیار شما قرار می دهد که در همان لحظه ثبت فاکتور فروش و قبل از ثبت نهایی فاکتور بتوانید سود حاصل از فاکتور قابل ثبت را مشاهده نمایید. برای این منظور کافی است در پنجره ثبت فاکتور کلید “F2” را بر روی کیبورد فشار دهید و یا با راست کلیک بر روی جدول اقلام فاکتور گزینه محاسبه سود کل سند را انتخاب نمایید تا سود حاصله از فاکتور در حال ثبت به صورت کوچک به شما نمایش داده شود:

Title: ثبت فاکتور فروش
Title: سود کل سند

همچنین همانطور که در تصویر مشخص است می توانید با استفاده از کلید ترکیبی “Ctrl+F2” و یا انتخاب گزینه “محاسبه سود گزینه های انتخاب شده” به جای مشاهده سود کل فاکتور فقط سود اقلام مورد نظر خود را مشاهده نمایید.

فصل هفتم: گزارش آماری اجناس و سود حاصله از هر جنس

برای مشاهده گزارش آماری اجناس وارد آیتم ۳۵۵ منوی اصلی شوید:

Title: گزارش پر سود ترین اجناس و کالاها
Title: گزارش آماری اجناس و کالاها

همانطور که در تصویر مشخص است با استفاده از این گزارش می توانید اطلاعات زیادی در مورد تک تک اجناس به دست بیاورید. به عنوان مثال می توانید موارد زیر را در این گزارش بررسی کنید:

مقدار خریداری شده از هر کالا، مقدار فروخته شده از هر کالا، میانگین قیمت خرید کالا، میانگین قیمت فروش کالا، میانگین سود به ازای فروش هر قلم از این جنس، کل سود حاصله از این کالا تا کنون، میانگین فروش کالا در ماه و…

همچنین با کلیک بر روی هر ستون از گزارش می توانید گزارش را بر اساس همان ستون مرتب سازی کنید. به عنوان مثال اگر بر روی ستون “مقدار فروخته شده” کلیک کنید، اجناس بر اساس میزان فروش مرتب می شوند و می توانید پر فروش ترین و کم فروش ترین اجناس را بررسی کنید.

فصل هشتم: گزارش آماری مشتریان و سود حاصله از هر مشتری

برای مشاهده گزارش آماری مشتریان وارد آیتم ۳۵۶ منوی اصلی شوید:

Title: گزارش آماری مشتریان
Title: گزارش پر سود ترین مشتریان

این گزارش نیز اطلاعات خوبی از مشتریانمان در اختیار ما قرار می دهد. اطلاعاتی نظیر مانده حساب مشتریان، کل خریدی که مشتری از ما داشته است، میزان سود حاصله از این مشتری تاکنون و…

در اینجا نیز با کلیک بر روی هر ستون از گزارش می توانید گزارش را بر اساس همان ستون مرتب سازی کنید. به عنوان مثال اگر بر روی ستون “در آمد کل از حساب” کلیک کنید، مشتریان بر اساس میزان سوددهی که برای شما داشته اند مرتب می شوند و می توانید پر سودترین و کم سودترین مشتری را مشاهده نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

گفتگو با ما در واتساپ