بسم الله الرحمن الرحیم

آموزش چاپ بارکد و برچسب کالا در نرم افزار حسابداری اسکناس پیش نیاز ها: آموزش سطح ۱ نرم افزار حسابداری فروشگاهی، شرکتی اسکناس فهرست مطالب فصل اول: بارکد چیست؟ فصل دوم: فواید استفاده از بارکد فصل سوم: آموزش بارکدگذاری در نرم افزار حسابداری اسکناس فصل چهارم: آموزش چاپ برچسب و بارکد برای اجناس فصل پنجم: آموزش چاپ بارکد با پرینتر معمولی بدون نیاز به چاپگر های مخصوص فصل ششم: چاپ بارکد با چاپگر های مخصوص برچسب (Label) در نرم افزار اسکناس فصل هفتم: انواع بارکد و روش های کدگذاری

فصل اول: بارکد چیست؟

به زبان ساده بارکد یک مجموعه از میله های مشکی بر روی زمینه معمولا سفید است که کاربرد های زیادی دارد. بیشترین استفاده ای که از بارکد در فروشگاه ها می شود شناسایی محصول است. هر نوع یا مدل محصول موجود در فروشگاه یک بارکد منحصر به فرد دارد. از بارکد بیشتر هنگام ثبت فاکتور فروش و فاکتور خرید برای سرعت عمل بیشتر استفاده می شود. به این صورت که فروشنده یا صندوق دار بدون نیاز به دانستن نام کالا یا قیمت آن فقط قسمت بارکد کالای مورد نظر را زیر دستگاه بارکدخوان می گیرد. سپس دستگاه بارکدخوان اطلاعات بارکد را به نرم افزار مورد استفاده در فروشگاه ارسال می کند. نرم افزار نیز بر اساس اطلاعات بارکد کالای مورد نظر را می شناسد و فاکتور فروش یا خرید صحیح را ثبت می کند. در حقیقت بارکد فقط یک شناسه منحصر به فرد برای کالا است و کار دستگاه بارکدخوان انتقال این شناسه به نرم افزار است. شناسه بارکد می تواند فقط عدد باشد یا شامل حروف نیز باشد. در برخی کالا ها بارکدگذاری در کارخانه صورت می گیرد و نیازی به بارکدگذاری دستی و چاپ بارکد در فروشگاه نیست. اما برخی کالا ها بارکد ندارند یا برخی اوقات ممکن است به دلیل کدگذاری غیر استاندارد کارخانه ها یک بارکد برای دو کالای متفاوت استفاده شده باشد. برای رفع چنین مشکلاتی فروشگاه ها، کالاها را خودشان بارکدگذاری کرده و چاپ می کنند.

فصل دوم: فواید استفاده از بارکد

۱٫ جلوگیری از اشتباهات نیروی انسانی به دلیل عدم ورود اطلاعات به صورت دستی ۲٫ سرعت بالا در ثبت اطلاعات بدون خطای انسانی ۳٫ امکان دسته بندی دقیق کالاها بر اساس بارکد ۴٫ دسترسی و مدیریت سریع سیستم

فصل سوم: آموزش بارکدگذاری در نرم افزار حسابداری اسکناس

در مرحله اول باید امکان بارکدگذاری را در نرم افزار فعال کنیم. برای این منظور وارد تنظیمات نرم افزار می شویم (آیتم ۸۲۰ منوی اصلی):
Title: تنظیمات بارکد در نرم افزار اسکناس
سپس مانند تصویر در سربرگ “عمومی ۲” گزینه “استفاده از بارکدخوان” را تیک می زنیم و بر روی “ثبت تنظیمات” کلیک می کنیم. اکنون امکان ثبت بارکد برای اجناس میسر گردید. ثبت بارکد برای اجناس در پنجره معرفی اجناس (آیتم ۷۰ منوی اصلی) انجام می گیرد:
Title: تعیین بارکد کالاها و اجناس در نرم افزار حسابداری اسکناس
در این پنجره (که قبلا در آموزش سطح ۱ نرم افزار حسابداری اسکناس به طور کامل شرح داده شده است) می توانید برای هر کالای خود بارکد دلخواهی را ثبت کنید. همچنین هر کالایی که برای آن بارکدی ثبت نشده باشد، نرم افزار به طور خودکار برای آن کالا بارکد منحصر به فردی را در نظر می گیرد.

فصل چهارم: آموزش چاپ برچسب و بارکد برای اجناس

اکنون زمان آن رسیده است که بارکد ها را چاپ کنیم و بر روی اجناس موجود در فروشگاه خود بچسبانیم. در نرم افزار حسابداری فروشگاهی اسکناس این امکان فراهم گردیده است که به راحتی و به تعداد موجودی کالاها بارکد آنها چاپ شود. همچنین شما می توانید نام جنس و قیمت آن را نیز در برچسب بارکد چاپ نمایید.  برای این منظور بر روی صفحه اصلی نرم افزار راست کلیک کرده و بر روی گزینه “مشاهده سریع قیمت و موجودی جنس” کلیک کنید و یا کلید ترکیبی “Alt+J” را بر روی کیبورد بزنید:
Title: مشاهده سریع قیمت و موجودی کالا
سپس وارد پنجره زیر می شوید:
در این پنجره ابتدا باید مشخص کنید که برای کدام اجناس تمایل به چاپ بارکد دارید. در صورتی که می خواهید بارکد برای تمامی اجناس چاپ شود در قسمت جستجو فقط یک اسپیس (Space) بزنید تا همه اجناس لیست شوند اما اگر می خواهید فقط برای گروه خاصی از اجناس برچسب بارکد چاپ کنید، گروه مورد نظر را انتخاب کنید تا اجناس آن گروه لیست شوند. پس از تعیین اجناس مورد نظر بر روی جدول لیست اجناس راست کلیک کرده و گزینه “چاپ بارکد برای اجناس” کلیک کنید:
Title: انتخاب اجناس برای چاپ برچسب بارکد
پس از کلیک بر روی گزینه ذکر شده پنجره ای شبیه به پنجره زیر باز می گردد:
Title: انتخاب اجناس برای چاپ بارکد
در این پنجره اجناسی که قرار است برای آنها برچسب بارکد چاپ گردد لیست می شوند و تعداد چاپ برای هر جنس مشخص می شود. تعداد چاپ به طور پیش فرض بر اساس موجودی جنس مورد نظر تنظیم می گردد ولی در صورت تمایل می توانید آن را تغییر دهید. به عنوان مثال برای تغییر تعداد چاپ برچسب بارکد برای Galaxy S3 کافی است بر روی عدد ۶ کلیک کرده و تعداد جدید را تایپ کنیم. سپس بر روی چاپ کلیک می کنیم تا پنجره زیر باز شود:
Title: تنظیمات برچسب بارکد
در صورت دلخواه نوع بارکد را تغییر می دهیم. همچنین اگر تمایل به چاپ نام جنس یا قیمت آن نداشتیم تیک آنها را غیر فعال می کنیم. در قسمت سمت چپ این پنجره می توانید طول و عرض هر برچسب بارکد، اندازه کاغذ، فاصله بین برچسب ها و… را تغییر داده و پس از انجام تنظیمات دلخواه بر روی “پیش نمایش” کلیک کرده تا نتیجه نمایش داده شود:
Title: چاپ بارکد
دقت کنید که مقیاس تمامی مقادیر میلی متر است. به عنوان مثال در تصویر بالا طول هر برچسب که ۳۳ وارد شده است یعنی طول هر برچسب ۳۳ میلی متر است. در نهایت بر روی چاپ کلیک کنید تا پنجره انتخاب پرینتر باز شده و پس از انتخاب پرینتر دلخواه برچسب ها چاپ شوند. در صورت دلخواه می توانید بر روی “ذخیره تنظیمات” کلیک کنید تا تنظیمات شما برای دفعات بعدی ذخیره شود.

فصل پنجم: آموزش چاپ بارکد با پرینتر معمولی بدون نیاز به چاپگر های مخصوص

شاید این سوال شما نیز باشد که آیا در نرم افزار اسکناس برای چاپ برچسب بارکد به چاپگر های مخصوص بارکد (لیبل پرینتر ها) نیاز داریم یا خیر؟ مسلما در صورتی که از چاپگر (پرینتر) مخصوص برچسب و بارکد استفاده کنید کیفیت و سرعت بالاتر می رود اما امکان چاپ بارکد در نرم افزار اسکناس طوری طراحی شده است که شما برای چاپ برچسب بارکد از یک پرینتر معمولی نیز می توانید استفاده نمایید. ساده ترین روش استفاده از کاغد A4 و پرینتر معمولی است. برای این کار کافی است یک کاغذ A4 را داخل چاپگر معمولی خود قرار داده و پس از انجام تنظیمات چاپ بارکد در نرم افزار اسکناس بر روی چاپ کلیک کنید. خواهید دید که برچسب ها مانند تصویر زیر بر روی کاغذ A4 چاپ می شوند:
Title: چاپ بارکد
ضعف این روش به هم چسبیده بودن برچسب ها است به طوری که باید با استفاده از قیچی بارکد ها را یکی یکی از هم جدا کرده و سپس بر روی اجناس بچسبانید. اما روشی بهتر دیگری نیز موجود است که در آن شما می توانید با همان پرینتر معمولی به جای استفاده از کاغذ معمولی A4، از برگه های مخصوص برچسب و بارکد که در بازار موجود هست استفاده نمایید:
Title: کاغذ مخصوص چاپ بارکد
مزیت این برگه ها جدا شدن بدون نیاز به قیچی و چسبیدن راحت بر روی کالای مورد نظر است. برای چاپ بارکد با پرینتر معمولی فقط کافی است این برگه ها را به جای کاغذ معمولی درون پرینتر قرار داده و توسط نرم افزار بارکد مورد نظر خود را چاپ کنید. البته دقت کنید که به دلیل دو لایه بودن این برچسب ها ممکن است برخی پرینتر ها گاهی اوقات در هنگام چاپ با مشکل مواجه شوند.

فصل ششم: چاپ بارکد با چاپگر های مخصوص برچسب (Label) در نرم افزار اسکناس

چاپگر های بارکد (لیبل زن ها) عموما یک نرم افزار رایگان چاپ بارکد در اختیار شما قرار می دهند که در آن نرم افزار محیط زیبایی برای طراحی برچسب کالای خود و بارکد آن دارید. در نرم افزار اسکناس این امکان فراهم گردیده است که بتوانید برای اجناس خود از طریق نرم افزار مخصوص پرینتر خود بارکد چاپ کنید. البته به شرط آن که نرم افزار پرینتر شما امکان دریافت ورودی از طریق خط فرمان (Command line) را پشتیبانی کند. برای این منظور کافی است بارکد مورد نظر خود را در نرم افزار مربوطه طراحی کرده و در قسمت های مربوط به بارکد، نام جنس، قیمت و… به جای متن ثابت از متغیر هایی که نرم افزار مورد نظر به شما ارائه می دهد استفاده نمایید. سپس در نرم افزار اسکناس در قسمت چاپ بارکد مانند تصویر زیر به جای کلیک بر روی چاپ، بر روی “مدیریت خط فرمان ها” کلیک کنید:
Title: چاپ بارکد با خط فرمان Command Line
Title: چاپ بارکد با خط فرمان Command Line
در پنجره باز شده باید خط فرمان مخصوص به نرم افزار چاپگر بارکد خود را تعریف کنید. ممکن است این کار برای کاربران کمی سخت و پیچیده باشد پیشنهاد ما به شما این است که هر چند در آموزش های بعدی نحوه تعریف خط فرمان را در سایت قرار می دهیم ولی جهت راحتی خودتان برای تنظیمات خط فرمان با شماره پشتیبانی شرکت تماس بگیرید تا کارشناسان ما به صورت رایگان تنظیمات مربوطه را برای شما از طریق ریموت و کنترل از راه دور انجام دهند.

فصل هفتم: انواع بارکد و روش های کدگذاری

در فصل چهارم گفته شد که هنگام چاپ بارکد می توانید نوع بارکد را تغییر دهید:
Title: انواع روش کدگذاری بارکد
در این فصل به برخی تفاوت های انواع بارکد و روش های کد گذاری در برخی انواع بارکد که مرسوم تر هستند می پردازیم. Code 39:
Title: انواع روش کدگذاری بارکد
به طور پیش فرض نرم افزار اسکناس از این نوع بارکد استفاده می کند. دلیل ایجاد روش کد گذاری Code39 استفاده از حروف در کنار ارقام بود. Code39 متداول ترین نوع بارکد است که از قدیم تاکنون استفاده شده است. این نوع کد گذاری بارکد در تمام صنایع استفاده می شود. ضعف این نوع بارکد طول زیاد است. Code 128:
Title: مثال بارکد در روش کدگذاری  Code 128
کاربرد Code 128 زمانی است که بخواهیم تعداد زیادی از اعداد و حروف را در یک بارکد جای دهیم. در صورتی که اندازه برچسب روی کالا برای شما مهم است بهتر است از این نوع بارکد استفاده کنید زیرا هم فشرده است هم اگر کوچک چاپ شود باز هم تشخیصش توسط بارکدخوان امکان پذیر است. این روش در صنایع حمل و نقل کاربرد فراوانی دارد Interleaved2of5:
Title: مثال بارکد در روش کدگذاری  Interleaved 2 of 5
این نوع بارکد هم کاربرد زیادی در انبار ها و شرکت های عمده فروشی دارد. همچنین در صنایع حمل و نقل نیز استفاده می گردد. این نوع بارکد نیز فشرده و کم حجم است.

گفتگو با ما در واتساپ